top of page

Over dit evenement

De BeGenkers 'inspireren jongeren in en rond Genk en motiveren hen in ondernemerschap'.

Wil jij graag ondernemen, of heb je gewoon een goed idee, dan kan je bij De BeGenkers steeds terecht voor inspiratie en coaching. Het uitgebreide netwerk van De BeGenkers bestaat uit: alle ondernemende jongeren die jullie voorgingen, inspirerende coaches en domeinexperten. Dit hecht netwerk is de drijvende kracht achter een ondernemende Genkse community waar jij de volgende schakel in bent!

 

Om het Genkse netwerk nog meer kracht bij te zetten, organiseren De BeGenkers en BlueHealth Innovation Center samen een één-daags evenement, Innovation Station genaamd, om zo je ondernemerskriebels om te zetten in een concreet businessplan. 12 uren, dat is alles wat je krijgt op zaterdag 28 maart 2020 om te komen van een top idee tot een super businessplan.

Tijdens de onlineregistratie vragen we je om enkele vragen in te vullen. Aan de hand van jouw antwoorden word je ingedeeld in teams. En in dat team ga je de hele dag aan de slag om een concrete challenge te tackelen om zo impact te maken voor Genk en ver daarbuiten.

Gedurende de dag word je goed begeleid door een reeks coaches die je in de juiste richting kunnen zetten en je helpen met al je vragen. Maar op het einde van de dag moet jij met je team pitchen voor een professionele jury en ze overtuigen waarom jouw oplossing een echte meerwaarde is.

Voor deze Genkse editie van Innovation Station is er gekozen voor 2 thema’s waarmee jullie aan de slag kunnen gaan:

 • Dementie bij Genkse ouderen

 • Eenzaamheid bij Genkse jongeren

 

Je hoeft op voorhand nog geen keuze te maken. Laat je verrassen door de inleiding die rond elk thema wordt gegeven aan het begin van het Innovation Station. Rond deze thema’s zullen dan een aantal uitdagingen of challenges worden voorgesteld waarmee je aan de slag kan gedurende de dag.  

En wat valt er te winnen? Naast eeuwige roem wacht voor het winnende team ook een leuke verrassing. We voorzien als prijs voor het winnend team €100 per persoon in geschenkbonnen.

Voor alle andere deelnemers wordt er ook een geschenkje voorzien!

 

Aarzel dus niet langer. Kom met vrienden of alleen. Gewoon doen!

Het is alleszins een uitermate leerrijke, inspirerende en plezante ervaring die je creativiteit en ondernemerszin zal prikkelen! 

 

De BeGenkers is een samenwerking van de Stad Genk, de hogeschool UCLL StartMinds en de LUCA School of Arts. Dit project wordt gerealiseerd met steun van het Europees fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en met cofinanciering van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en Hermes

Over Event

De Jury

Deze professionele jury zal jullie prestatie beoordelen.

Zij zullen vooral kijken naar:

 • Innovatie

 • Haalbaarheid

 • Schaalbaarheid

 • Economische impact

 • Sociale impact

Jury

De Coaches

Gedurende de hele dag word je bijgestaan door een hele reeks coaches die je graag verder helpen met je idee of je team in de goede richting leidt. In verschillende domeinen zijn zij top experten. Ze zijn er om jullie uit te dagen.

Coaches

Met de steun van...

Praktische info

DOOR DE RECENTE UITBRAAK VAN HET COVID-19 VIRUS IS DIT EVENT GEANNULEERD.

WE VERONTSCHULDIGEN ONS VOOR HET ONGEMAK. WE HOPEN DIT BINNENKORT OPNIEUW TE KUNNEN OPZETTEN.

Hieronder nog even alle praktische zaken op een rij:

 • Adres: LiZa Campus, Schiepse Bos 5, 3600 Genk (plan). De parking van LiZa zit nogal goed verstopt. Via deze link kan je de plattegrond zien. De gele pijlen laten zien hoe je er moet geraken, goed rondrijden is dus de boodschap. De oranje pijltjes laten trouwens zien hoe jullie de parking terug kunnen verlaten. Voor dit event zullen de slagbomen van de parking open staan.

 • Datum: Zaterdag 28 maart 2020

 • Uur: Onthaal vanaf 8u30 - start om 9u00 - Einde voorzien rond 20u

 • Registratie: Via deze link

 • Mee te brengen: Laptop komt zeker van pas, maar vooral veel goesting. De rest zorgen wij voor.

 • Nog vragen? Neem dan contact op.

Praktische info
Locatie
bottom of page