top of page

Innovation Station

Diepenbeek - 1 April 2017

Over Event

Over dit evenement

Dit jaar bestaat zowel het Microsoft Innovation Center Vlaanderen als de Mobile Health Unit van UHasselt, ZOL en Jessa precies 5 jaar. Reden genoeg om de handen nogmaals in elkaar te slaan en iets vernieuwends op te zetten.

Samen met Happy Aging, organiseren we een één-daags evenement om je ideeën (en wie weet je ondernemerskriebels) om te zetten in een concreet plan. 12 uren, dat is alles wat je krijgt op 1 april 2017 om te komen van idee tot business plan.

Gedurende de dag word je goed begeleid door een reeks coaches die je in de juiste richting kunnen zetten, maar op het einde van de dag moet jij met je team pitchen voor een professionele jury.

Na afloop wordt de winnaars met het beste idee en de beste pitch bekend gemaakt.

De uitdaging waar je mee aan de slag gaat is de volgende:

Chronische ziektes nemen meer en meer toe. Als ziekenhuis hebben wij hierin ook een rol te vervullen. Dat kan gaan van patiënten coachen, verder begeleiden ook al zijn ze niet meer binnen het ziekenhuis opgenomen, monitoren van op afstand, meer gaan inzetten op preventie samen met andere spelers zoals mutualiteiten,... Kortom te veel om op te noemen. Gelijk welke discipline of welke tak van het ziekenhuis kan zeker bijdragen om voor de dag te komen met frisse ideeën om deze uitdaging samen aan te pakken. Denk maar aan voorbeelden zoals Fibricheck, LindaCare, TeleRehab, Buddy App,...
Hoe kunnen wij als ziekenhuis de chronische patiënt beter helpen?

Tijdens de registratie verzoeken we je om enkele vragen in te vullen. Aan de hand van de antwoorden word je ingedeeld in teams. En in dat team ga je de hele dag aan de slag om te komen tot een pitch van je idee. Hoe je dit doet, is volledig aan jou. Het is alleszins een uitermate leerrijke, inspirerende en plezante ervaring. 

En wat valt er te winnen? Naast eeuwige roem wacht voor het winnende team ook een... verrassing. Daarnaast nodigen we de 3 beste teams uit om op 26 april hun idee te komen pitchen tijdens het evenement ter gelegenheid van 5 jaar MIC en Mobile Health Unit dat doorgaat in Genk.

Aarzel dus niet langer. Kom met vrienden, collega's of alleen. Gewoon doen!

Jury

De Jury

Deze professionele jury zal jullie prestatie beoordelen.

Zij zullen vooral kijken naar:

 • Innovatie

 • Haalbaarheid

 • Schaalbaarheid

 • Economische impact

 • Sociale impact

Coaches

De Coaches

Gedurende de hele dag word je bijgestaan door een hele reeks coaches die je graag verder helpen met je idee of je team in de goede richting leidt. In verschillende domeinen zijn zij top experten. Ze zijn er om jullie uit te dagen.

Praktische info

Praktische info

Hieronder nog even alle praktische zaken op een rij:

 • Adres: UHasselt, Campus Diepenbeek, Agoralaan Gebouw D, 3590 Diepenbeek (plan)

 • Datum: zaterdag 1 april 2017

 • Uur: Onthaal vanaf 8u - start om 8u30 - Einde voorzien rond 20u

 • Inschrijven via het registratieformulier

 • Mee te brengen: laptop kan van pas komen, maar vooral veel goesting. De rest zorgen wij voor.

 • Nog vragen? Neem dan contact op.

Locatie
bottom of page