top of page

Innovation Station

Hasselt - Eind 2023

UITGESTELD
groepsfoto.jpg

powered by

logo cegeka_edited.png

Over dit evenement

We hebben besloten dit evenement te verplaatsen naar het najaar 2023. Hou ons in de gaten, want meer info volgt over de zomer.

 

Het wordt een onvergetelijk avontuur waarbij je je ondernemende kriebels kan omzetten in een concreet businessplan. Op het einde van de dag pitchen jij en je team jullie businessplan voor een professionele jury. Na afloop wordt de winnaar met het beste idee en de beste pitch bekend gemaakt.

 

What's in it for you?

 • Het beste team wint een prestigieuze prijs

 • Voor iedereen een gratis goodiebag

 • Bekwaam je in het ideeën spuien

 • Leer een idee pitchen voor een professionele jury

 • Een hele dag gratis lekker eten en drinken :-)

 

Kortom, pimp je CV en zet je nu al sterker in de arbeidsmarkt!

Het aantal plaatsen is beperkt, schrijf je dus snel in.

Wat valt er te winnen:

 • Eerste plaats: 5 Hasseltbonnen ter waarde van 50€ (voor elk teamlid 1)

 • Tweede plaats: 5 Bamboo desk organizer & wireless charger (voor elk teamlid 1)

 • Derde plaats: 5 Kinepolis filmtickets (voor elk teamlid 1)

UITGESTELD
Over Event

De Challenges

Tijdens deze hackathon werken we rond 3 verschillende challenges: 

 

Challenge 1: Hoe kies je het beste ziekenhuis voor jouw oma?   

Het zorglandschap in België evolueert steeds meer naar een data-gedreven werking. Niet alleen om de efficiëntie van het ziekenhuis te verbeteren (en te zorgen dat je als patiënt zo snel mogelijk geholpen kan worden)… maar ook om de kwaliteit van de zorg die je krijgt te kunnen verbeteren.

De financiering voor ziekenhuizen vanuit de overheid wordt meer en meer afhankelijk van de zorgkwaliteit, met als doelstelling specialisaties binnen de ziekenhuizen scherp te stellen: doe meer van waar je goed in bent als ziekenhuis, en bouw af waar andere ziekenhuizen beter in zijn. Hier wordt uiteindelijk de patiënt beter van, want die kan goedkoper betere zorg krijgen in het ziekenhuis met een bepaalde specialisatie.

In deze hackaton willen we dit idee heel concreet maken en nadenken hoe we deze kwaliteit kunnen opmeten, bepalen en aan (mogelijke) patiënten kunnen duidelijk maken.

 

We vertrekken vanuit deze vraag: "Je oma moet een kleine operatie aan haar knie ondergaan. Er zijn 4 ziekenhuizen in de buurt met specialisten die deze ingreep kunnen uitvoeren. Welk ziekenhuis kies je en waarom?"

 

Challenge 2: Hoe de verkeersproblematiek aanpakken op de Universitaire Campus Diepenbeek?  

De Universitaire Campus Diepenbeek is al jaren een belangrijke motor voor onderwijs-, kennis- en innovatiecreatie in Limburg. Door de aanwezigheid van Universiteit (UHasselt) en hogescholen (PXL, UCLL), alsook de groeiende aanwezigheid van innovatieve bedrijven en innovatieclusters (b.v. Embuild, BioVille) op de campus, is er de afgelopen jaren een sterke toename in het aantal personeelsleden, studenten en bezoekers op de Campus.

Campus Diepenbeek is gelegen midden in een groene omgeving, maar de steeds toenemende groei van activiteiten op de campus heeft inmiddels geleid tot heel veel autoverkeer en bijhorende parkeeroverlast. Dit ondanks de reeds genomen initiatieven die het gebruik van meer duurzame vervoersmiddelen bij personeel en studenten stimuleren.

 

We vertrekken vanuit deze vraag: Hoe zorgen we ervoor dat de verkeers- en parkeeroverlast verkleint en de campus terug een aangename omgeving wordt om te verblijven?

 

Challenge 3: Generatie Z aan zet: wat verwachten jullie van je (eerste) job en werkgever?

Enkel met een team gemotiveerde en getalenteerde werknemers kun je als bedrijf (blijven) groeien. Op de huidige krappe arbeidsmarkt zijn nu alle ogen gericht op de nieuwe lichting werknemers: Generatie Z. Om deze waardevolle talenten te strikken, is het belangrijk om te weten waarvoor ze staan, waaraan ze professioneel belang hechten, wat ze verwachten van hun toekomstige werkgever en hoe die werkgever met hen optimaal communiceert.

Als eerste generatie die zich geen “internetloos” leven meer kan inbeelden, ziet zij wellicht de wereld door een andere bril dan haar voorgangers. Maar hoe dan precies?Met deze challenge willen we jullie, Generatie Z, uitdagen om Cegeka als IT-bedrijf te helpen met uitwerken van een gepaste “Gen Z candidate journey”. De candidate journey (ofwel de sollicitantenreis) omvat alle contactmomenten die mogelijke nieuwe werknemers hebben met een toekomstige werkgever. Dit gaat van het zoeken naar een baan (bewust en onbewust) tot de effectieve onboardingsfase op de werkvloer.

 

We vertrekken vanuit deze vraag: Hoe zien de ideale baan en werkgever van de Gen Z’er eruit?

 

UITGESTELD

De Jury

Deze professionele jury zal jullie prestatie beoordelen.

Zij zullen vooral kijken naar:

 • Innovatie

 • Haalbaarheid

 • Schaalbaarheid

 • Economische impact

 • Sociale impact

Jury

De Coaches

Gedurende de hele dag word je bijgestaan door een hele reeks coaches die je graag verder helpen met je idee of je team in de goede richting leidt. In verschillende domeinen zijn zij top experten. Ze zijn er om jullie uit te dagen.

Coaches

Met de steun van...

Praktische info

Hieronder nog even alle praktische zaken op een rij:

 • Adres: Cegeka (Corda 3), Kempische Steenweg 307, 3500 Hasselt (plan). Parkeren met de wagen kan je makkelijk op één van de Corda parkings. Met de fiets kan terecht in één van de overdekte fietsenstallingen. Corda Campus ligt vlak bij het station van Kiewit. Met de bus neem je lijnen van Beringen (route 2), Genk (routes 9 en 35), Bree (route 13), Maaseik (route 16), Achel (routes 18a and 182), Kleine Brogel (route 22), Lommel (routes 29 and 180), Neerpelt (route 48).

 • Datum: Eind 2023

 • Uur: Onthaal vanaf 8u00 - start om 8u30 - Einde voorzien rond 19u - Receptie tot 20u

 • Registratie: Verplicht  via deze link

 • Mee te brengen: Laptop komt zeker van pas, maar vooral veel goesting. De rest zorgen wij voor.

 • Nog vragen? Neem dan contact op.

Praktische info
Locatie
bottom of page